Aineettomat ja syötävät lahjat, poimi parhaat vinkit jouluksi.

25.11.2018

Joulu on antamisen juhlaa. Joululahjat ovat nykymaailmassa saanut mielestäni liian suuren osan ja joulusta on tullut hyvinkin kaupallinen. Samaan aikaan suurella osalla ihmisiä on tavaraa yllin kyllin, eikä oikein tiedetä, mitä niille tekisi ja mihin niiden kanssa joutuu.

Lahjoilla on ihmisille erityinen merkitys. Tehdessäni järjestystyötä asiakkaideni kanssa huomaan usein törmääväni ajatukseen, että jos jotain on lahjaksi saatu joltain, sitä ei voi laittaa pois. Kuitenkin tuskin lahjan antaja haluaa lahjastaan tulevan ongelmaa. Eli jos lahjasta ei pidä tai se ei sovi, sen voi laittaa eteenpäin.

Nyt tulee taas se aika vuodesta kun joka kanavasta kehoitetaan ostamaan lahjoja ja koristeita joita ilman joulu ei tule. No, tulee se joulu kuitenkin.

Jos kuitenkin mieltäsi vaivaa ylenpalttinen ostaminen ja kuitenkin tuntuu, että olisi kiva muistaa sukulaisia, ystäviä tai naapureita niin tässä muutama vinkki aineettomiin tai katoaviin joulumuistamisiin.

Eettiset joululahjat on mahdollisuus. Voit ostaa lahjansaajan nimissä vuohia, puita tai kouluavustusta kehitysmaiden lapsille. Mahdollisuuksia on lukemattomia. Tästä löydät aika kattavan listan.

Lahjakortit ovat aina hyviä. Jos tiedät lahjan saajan tarvitsevan jotain tiettyä juttua, voit osoittaa lahjakortin siihen.

Lisäksi voit aina yllättää lahjakortilla hierojalle, kosmetologille, parturille tai kampaajalle, kylpylään tai vaikka ravintolaan. Museokortti on antoisa lahja.

Järjestä muistoja, tee itse lahjakortti päivään jossa viet lahjan saajan kahville tai syömään ja sen lisäksi elokuviin, teatteriin, museoon, kylpylään tai ihan luontoretkelle.

Lapsi, oli se sitten sukua, läheisen ystävän tai kummilapsi, ilahtuu varmasti lupauksesta yökyläilystä tai iloisesta iltapäivästä sisäleikkipuistossa, tai elokuvissa. Isomman lapsen kanssa voi mennä keilaamaan, lasersotaan, pakohuoneeseen tai vaikka viedä ratsastamaan.

Näissä on hyvä keino sopia päivä jo etukäteen valmiiksi, jolloin lapsi pystyy helpommin ymmärtämään, että lahja on tulossa myöhemmin.

Sitten on pikku muistamiset, joita voi antaa ystäville, työkavereille, opettajille tai naapureille. Näissä on kaikkein parasta, jos niistä ei lopulta jää mitään jäljelle.

Ruokalahjat suomalaisista ruokaerikoisuuksista, pientuottajien panimotuotteita, glögiä, hilloja, sinappia jne. Käsintehtyjä herkkuja. Tee itse tai suosi joulumarkkinoita ja myyjäisiä.

Vie jotain, mitä tulee muuten harvakseltaan ostettua, ja joka tekee herkkuhetkestä erityisen.

Kynttilät ja servetit kuluvat käytössä, samoin kukat ovat hyvä joulun ajan vieminen. Tarkista, että kukat ovat kotimaisia, jolloin tuet kotimaan työllisyyttä.

Osta lahjaksi tai viemiseksi tavaraa ainoastaan siinä tapauksessa, jos lahjan saaja on sellaista toivonut tai tiedät häneltä jotain puuttuvan.

Ethän halua aiheuttaa lahjan saajalle tukalia hetkiä, jos hän ei halua tavaraa säästääkään.

Joulukortit on oma lukunsa. On monta mielipidettä kannattaako niitä lähetellä, kannattaako niistä ottaa stressiä tai onko ekologisempaa jättää lähettämättä. Mutta kukaan ei varmaan voi kiistää, että on mukavaa kun posti kiikuttaa kotiin joulukortin. Tai jopa ihan käsinkirjoitetun kirjeen joulun alla.

Moni kuittaa joulukortttien lähettelyn sanomalla että laittaa ne rahat hyväntekeväisyyteen.

Näin voi toimia ja isompien yritysten kohdalla ihan hieno ele.

Kuitenkin itse lähetän joulukortteja. Teen niitä itse, nautin joka hetkestä ja postimerkin hinnalla (Tänä vuonna 1,10€) toivottavasti saan ainakin yhden ihmisen ilahtumaan.

Mitä hyviä ideoita sinulla on joululahjoiksi?

Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua, vaikka itsellesi joululahjaksi. Soita heti 040 7484735 tai yhteydenottolomakkeella.