Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ammattijärjestäjänä kuulen paljon kysymyksiä, osaa enemmän ja osaa vähemmän. Tässä koottuna yleisempiä sekä muutamia harvinaisempia.

Mitä palvelu maksaa?

Suosittelen yleensä tuota 4 tunnin kertatyötä, joka minulla maksaa 236€ (59€/tunti). Huomioi, että ammattijärjestäjän palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoista työtä. Tarkemman hinnaston löydät täältä.

Mitä 4 tunnissa ehtii?

Järjestämisen vauhti ja eteneminen riippuu täysin tilanteesta ja asiakkaan päätöksentekokyvystä. Pitävää arviota ei voi sanoa mihinkään työhön, mutta neljässä tunnissa saa usein käytyä läpi vaatekaapit tai eteisen, keittiön tai ainakin osan varastosta. Viime kerralla asiakkaan kanssa neljässä tunnissa järjestettiin pieni keittiö sekä vaatekaapit.

Mistä kannattaa aloittaa raivaaminen?

Työssäni mietin aina ensin asiakkaan kanssa sitä asiakkaan arkea siellä kodissa, vähän niitä odotuksia siitä kodista ja arjesta. Silloin selviää, mikä on se tavoite, mitä kohti lähteä. Voit lukea asiasta lisää täältä Kuinka raivata kotisi tavarat onnistuneesti.

Heittääkö ammattijärjestäjä kaiken pois?

Ei. Ammattijärjestäjä ei heitä mitään pois ilman asiakkaan lupaa. Ammattijärjestäjä kyllä tukee ja auttaa luopumisen esteissä, opettaen päätöksentekoa.

Mihin tavaraa voi lahjoittaa?

Ammattijärjestäjällä on yleensä hyvä tieto paikallisista hyväntekeväisyysjärjeistöistä, jotka ottavat tavaraa vastaan. Yleisesti sanoisin SPR:n Kontti, seurakunnat, ensi- ja turvakodit, pelastusarmeija, UFF ja lisäksi Facebookin ja internetin lahjoituspalstat.

Mikä kelpaa lahjoitukseen?

Lahjoitettavien tavaroiden ja vaatteiden kanssa täyty olla tarkka ja kriittinen. Lahjoituksia vastaanottavat tahot saavat valtavasti lahjoituksena roskaa. Tämä kasvattaa jätekustannuksia ja pienentää hyväntekeväisyyteen jäävää rahaa.

Sanoisin, että jos tavara on niin hyvässä kunnossa, että voisit antaa sen hyvälle ystävälle, se luultavasti kelpaa myös lahjoitukseen.

Mitä hyötyä on ammattijärjestäjän palveluista?

Ammattijärjestäjän avulla saat kotiisi juuri sinulle ja perheellenne sopivan järjestyksen. Arki ja elämä helpottuu huomattavasti. Tässä vielä yksityiskohtaisemmin käytännön etuja; 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta.


Järjestääkö ammattijärjestäjä kaiken täydellisesti värijärjestykseen?

Ei järjestä. Ammattijärjestäjän kanssa järjestetään tavarat niin, miten ne sinua ja teitä palvelevat. Tarkoitus on kuitenkin saada kotiinne helpompi arki. Jos et ole tarkka, järjestelmällisen ahkera pyykkien viikkaaja ja kirjojen järjestäjä, on aivan turha alkaa järjestämään niin. Pyrin aina ratkaisuissa siihen, että niitä on helppo pitää yllä ja sopii asiakkaalle.


Onko ammattijärjestäjän kotona aina siistiä?

Tätä kysytään paljon ja yksinkertainen vastaus on, että ei. Totta on kuitenkin että meillä on sopivasti tavaraa säilytystiloihin nähden ja kaikilla tavaroilla on paikkansa. Tällöin sotkun selvittäminen on nopeaa ja helppoa.

Lisäksi pyrin myös opettamaan itselle armollisuutta. Näin koiraperheessä minäkin olen oppinut sietämään tassun jälkiä lattialla.


Jäikö jokin mietityttämään, soita 040 7484735 tai ota yhteyttä.