Kuinka raivata kotisi tavarat onnistuneesti?

08.02.2020

Oletko miettinyt tarkemmin, mikä on lopulta kaiken tavaran raivaamisen ja järjestämisen haluamasi lopputulos tai motivaatio? Onko se sinulla pyrkimys minimalismiin vai käytkö tavaroita läpi konmarin menetelmin, eli vain kaikki iloa tuottava saa jäädä?

Kun menen asiakkaan luokse joko tutustumiskäynnille tai viimeistään järjestämiskäynnille, kyselen hyvin tarkkaan, että mitä siellä kotona perhe tekee. Miten he elävät, mikä on tärkeää ja mihin kuluttavat aikaa. Lisäksi selviää, että mikä siellä kotona ei toimi tai mikä on hankalaa.

Kaiken järjestämisen pääasia kuitenkin mielestäni on se, että teet kotiisi tilaa sille, mikä on sinulle tärkeää.

Jos asiakas esimerkiksi kertoo minulle, että kirjat ovat hänelle valtavan tärkeitä. En silloin lähde ehdottamaan, että niitä karsittaisiin ensimmäisenä. Tällöin pitää miettiä, että mistä muusta voi luopua, että saa tilaa niille kirjoille? Tai muille sinulle tärkeille asioille. Ja kyllä ne tämän tapauksen kirjatkin kannattaa käydä ajatuksella läpi. Mieti yksi kirja kerrallaan, että onko se niin tärkeä ja sinulle merkityksellinen, että ansaitsee paikan kirjahyllyssäsi. Kirjojen karsinnasta olen kirjoittanut aikaisemmin, voit lukea siitä täältä.

Lopulta kaikki jäljelle jääneet kirjat saavat arvoisensa paikan kirjahyllyssä tai muussa säilytyspaikassa.

No mistä sitten voi saada tilaa esimerkiksi silloin jos kirjat ovat tärkeitä?

Mieti, että onko kirjahyllyssäsi sinulle tarpeettomia koriste-esineitä?

Jos sinulla ei ole tilaa kirjahyllylle, ( vaikka sellaisen haluaisit ) mieti että voisitko vaikka luopua jostain lipastosta tai kaapista?

Tavaroita läpi käymällä ja karsimalla saa hyvin äkkiä kotiinsa tyhjiä hyllyjä, laatikoita ja vaikka kaappeja.

Mikä sinulle on tärkeintä? Onko niillä tärkeillä asioilla paikka kodissasi? Kerro kommenteissa.


Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai yhteydenottolomakkeella.