Mitä ammattijärjestäjä tekee?

Luulen että useimmille teistä ammattijärjestäjä työ on aika tuntematonta. Mitä sitten käytännössä ammattijärjestäjä tekee? Mitä tapahtuu ammattijärjestäjän ollessa kotikäynnillä?

Ihan ensimmäisenä kaikkihan alkaa siitä, että yleensä asiakas ottaa yhteyttä. Siinä kohtaa tilanne luultavasti on jo sellainen, että apua kaivataan pian. Siitä syystä koitan saada mahdollisimman pian sovittua tutustumiskäynnin, jolloin voidaan enemmän keskustella tilanteesta ja tavoista päästä eteenpäin.

Kaikki alkaa tutustumiskäynnistä

Tutustumiskäyntiä ei tarvitse pelätä tai jännittää. Missään nimessä ei tarvitse eikä kannata siivota tai järjestellä minua varten. Tosiasia kuitenkin on, että olen nähnyt paljon kaikenlaista ja tulen kuitenkin työskentelemään sinun avuksesi.

Muuten tutustumiskäynnillä katsotaan paikkoja, keskustellaan hieman siitä mitä voitaisiin asialle tehdä. Mietitään mikä on haluttu lopputulos. Millä aikataululla ja miten siihen päästään. Tarkkaa aikatauluarviota en anna missään nimessä. Kaikki kuitenkin riippuu aina asiakkaasta.

Minulla tutustumiskäynti on ilmainen ja erittäin tärkeä. Tavarat ovat kuitenkin henkilökohtaisia asioita. Lisäksi tavaroita järjestäessä kohdataan yleensä suuria tunteita. Siksi on erityisen tärkeää, että henkilökohtaiset kemiamme kohtaavat. Vasta tutustumiskäynnin jälkeen sovitaan töistä. Minä sovin yleensä aina vain seuraavan kerran. Ja sen jälkeen voimme katsoa jatkoa. Tietenkin kalenteriin voidaan korvamerkitä useampia aikoja, jos selkeästi tiedetään, että työssä menee aikaa.

Valmistautuminen ammattijärjestäjän järjestelykäyntiin

Ammattijärjestäjän käyntiin ei tarvitse paljoa valmistautua. Tärkeintä on se, että koittaa nukkua hyvät yöunet ja syödä hyvin ennen järjestelyä. Minulla on mukana aina jätesäkkejä ja pusseja.

Jos on sovittu pitkästä päivästä, kannattaa varata itselleen jotain evästä. Minua varten ei tarvitse varata mitään. Muuta ei tarvita.

Järjestelykäynnillä tapahtuu

Mitä sitten itse järjestelykäynnillä tapahtuu? Käytännössä saavun paikalle, jutellaan hieman päivän suunnitelmasta ja sen jälkeen ryhdytään töihin. Usein aletaan käymään tavaroita läpi. On sitten kyseessä vaatekaappi, varasto tai keittiö, lähdetään tavara kerrallaan katsomaan asioita. Mietitään, onko tavarat säilytettäviä vai pois lähteviä. Kuuluvatko ne kyseiseen säilytyspaikkaan. Menevätkö ne mahdollisesti myyntiin, lahjoitukseen vai roskiin.

Samalla keskustellaan paljon. Keskustellaan luopumisen tuskasta ja pohditaan oikeita säilytyspaikkoja. Pyyhitään pölyjä välistä ja lopulta palautetaan jäljelle jääneet tavarat paikoilleen.

Ammattijärjestäjän työ ei ole ei ole mitään siistiä sisätyötä. Totta on, että yleensä ollaan sisällä mutta usein työ on hyvinkin pölyistä. Lisäksi minä ainakin haluan olla asiakkaan apuna, kiipeän, konttaan ja kannan. Näin asiakkaalle jää enemmän aikaa päätösten tekemiseen.

Järjestelykäynnin lopulla kannetaan roskat roskiin. Halutessasi voin viedä lahjoitettavat ja kierrätystavarat mukanasi. Joka tapauksessa pidän huolta, että kotiin ei jää järjestellyistä tavaroista mitään ylimääräisiä kasoja. Sen lisäksi mietitään, miten voit jatkaa siitä eteenpäin. Jos haluat varata uuden ajan, katsotaan hieman kotitehtäviä. Ja jos ne ei tule tehtyä, ei haittaa. Tehdään ne sitten yhdessä.

Mitä saan ammattijärjestäjän palveluista?

Nykyään järjestämisestä on tullut enemmän arkipäivää. Tämän myötä järjestämispalveluita tarjoaa moni yrittäjä. Ajatellaan, että osaahan kaikki järjestää tavaroita. Tämä on aivan totta.

Ammattijärjestäjiä kuitenkin koulutetaan ja Suomen ammattijärjestäjät ry kokoaa yhteen Suomen koulutetut ammattijärjestäjät. Sivuilta löydät listan koulutetuista ammattijärjestäjistä.

Koulutetut ammattijärjestäjät eivät turvaudu mihinkään tiettyyn metodiin. Kaikki tehdään asiakkaan tarpeiden mukaan ja asiakkaalle soveltuvalla tavalla. Keksitään ja toteutetaan niitä juuri asiakkaalle sipivia ratkaisuja.

Ammattijärjestäjällä on vaitiolovelvollisuus, työ tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa luottamuksellisesti ja asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Koulutettu ammattijärjestäjä kuitenkin järjestämisen lisäksi auttaa sinua ymmärtämään, miksi säilytät ja tukee sinua luopumisen vaikeudessa.

Jos mietit konkreettisia hyötyjä ammattijärjestäjän avusta, löydät 100 ensimmäistä linkistä.

Ja kaiken lisäksi ammattijärjestäjän työ on kotitalousvähennyskelpoista. Muista siis vähentää palvelut verotuksessa. Lue lisää asiasta verottajan sivuilta.

Heräsikö kysymyksiä?

Käy lukemassa minulta usein kysyttyjä kysymyksiä tai ota yhteyttä alla olevasta painikkeesta. Voit myös soittaa suoraan, 040 7484735