Mikä ammattijärjestäjä?

Sekä usein kysyttyjä kysymyksiä

Ammattijärjestäjä on järjestämisen asiantuntija, joka yhdessä asiakkaan kanssa luo systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa sekä auttaa asiakasta luopumaan turhasta tavarasta.

Ammattijärjestäjät auttavat erityisesti kodin, toimiston ja varastojen järjestämisessä sekä ajankäytön hallinnassa.

Mitä ammattijärjestäjä tekee?


Ammattijärjestäjä arvioi yhdessä asiakkaan kanssa tietyn tilan tavarat tai paperit. Ne lajitellaan, turhat erotetaan tärkeistä ja se, mikä saa jäädä, järjestetään asiakkaalle sopivalla tavalla.

Ihmisen on välillä vaikea päästä asioissa alkuun, raivaus- ja järjestelytyö etenee ammattilaisen kanssa tehokkaasti ja joutuisasti. Ammattijärjestäjän ohjauksessa saat uusia näkökulmia arjen haasteisiin ja juuri sinulle räätälöidyt ratkaisun avaimet.

Mitä hinta sisältää?


Ammattijärjestäjä on järjestämisen personal trainer. Saat siis henkilökohtaisen tuen ja tsempin.

Saat tukea päätöksentekoon, lisäksi ammattijärjestäjän ohjauksessa edetään raivaamisessa ja järjestämisessä systemaattisesti sekä loogisesti kohti helpompaa lopputulosta.

Mitä saa neljässä tunnissa tehtyä?


Järjestämisen vauhti ja eteneminen riippuu täysin tilanteesta ja asiakkaan päätöksentekokyvystä. Pitävää arviota ei voi sanoa mihinkään työhön, mutta neljässä tunnissa saa usein käytyä läpi vaatekaapit tai eteisen, osaa keittiöstä tai varastosta.


Heittääkö ammattijärjestäjä kaiken pois?


Ei. Ammattijärjestäjä ei heitä mitään pois ilman asiakkaan lupaa. Tuen asiakasta luopumisprosessissa tuomalla esille uusia näkökulmia tavaroihin.

Luopuminen on taito, joka kehittyy kokemuksesta. Olen mukanasi oppimisen tiellä, olen tukenasi juuri sinulle sopivien keinojen kanssa.


Mitä tehdä kaikelle poistetulle tavaralle?


Ammattijärjestäjä osaa neuvoa heti oikean lajittelun, aikasi ei kulu mietiskelyyn.

Vien halutessasi mukanani autooni mahtuvat, kierrätykseen menevät tavarat, eli lahjoitukset, poistotekstiilin, paperit, pahvit, metallit yms.

Onko ammattijärjestäjä siivooja?


Ei, emme ole siivoojia, eikä asiakkaan tarvitse siivota meitä varten.

Järjestystyön yhteydessä kyllä siivotaan pölyt säilytyspaikoista, mutta tärkeintä on tunnistaa kaaoksen aiheuttajat ja miettiä uudet, käytännölliset säilytyspaikat sekä opetella uudet toimintatavat, millä järjestys säilyy.

Tavaroiden ollessa järjestyksessä, helpottuu siivouskin luonnostaan.

Saako palveluista kotitalousvähennyksen?


Kyllä, ammattijärjestäjän palvelusta voit hakea kotitalousvähennystä, joka on 60% laskun loppusummasta 3500 euroon saakka. Omavastuu 100 euroa.

Tutustu kotitalousvähennykseen Verotoimiston sivuilta.

Huomioithan, että esim. ikääntyvien vanhempien lapset ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen omassa verotuksessaan, kun työ tehdään vanhempien kotona, mutta maksajana on lapsi.

Lisäksi

Ammattijärjestäjällä on vaitiolovelvollisuus, työ tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa luottamuksellisesti ja asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Teemme AINA kirjallisen palvelu- ja vaitiolovelvollisuussopimuksen.