Järjestyksen Koodi- blogi

- ajatuksia tavaroista ja

helpommasta arjesta

ammattijärjestäjän kynästä-

Tänään 31.3. on vietetty suomalaisten ylikulutuspäivää, eli tänä päivämääränä olemme kuluttaneet laskennallisesti osamme maapallon uusiutuvista luonnonvaroista tältä vuodelta. Maailman ylikulutuspäivä on elokuussa. Tosiasia siis on, että me ihmiset kulutamme aivan liian paljon luonnonvaroja.

Kerroin aiemmin täällä aikomuksestani pitää vuonna 2022 kirjaa kotonamme kulkevista tavaroista. Vuosi ja tammikuu alkoi rytinällä, poistettuja tavaroita oli 380kpl. Kävin alkuvuodesta läpi useita kaappejamme ja laitoin reippaalla kädellä turhia tavaroita pois. Vaatekaapista lähti vaatteita, joita ei ole otettua käyttöön, keittiöstä turhia...

13.3.2018 kirjoitin blogiini ensimmäisen kirjoituksen. Nyt melkein 4 vuotta myöhemmin niitä on kasassa 100 kpl. Blogini on siis kattava tietopankki kodin ja arjen järjestämisestä. Lisäksi se on valtava vinkkipankki järjestämiseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.

Tuntuuko sinusta, että tavaraa on kotona liikaa? Vaikka laitat turhia pois, silti kaapit ja nurkat ovat täyttyneet kaikenlaisesta ihmeellisestä tavarasta. Minusta tuntuu.

Olen viime aikoina kuullut asiakkailta heti alkuun että heillä on haasteita järjestyksessä kun on tuo ADHD. Joko diagnoosilla tai ilman. ADHD on siis aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö.

Sain yllättäen kirjastosta viestin, että varaamani kirja on noudettavissa. Kuitenkaan ei minulla ollut juurikaan muistikuvaa, mistä kirjasta oli kyse. Kipasin hakemaan kirjan ja sitten muistinkin varanneeni kyseisen kirjan jo muutama kuukausi sitten hyvien suosittelujen vuoksi. Eli kirjastosta sain käsiini Fumio Sasakin Hyvästit tavaroille -...