Keräilytavarat - Lue vinkit kokoelmasi järjestämiseen

10.09.2020

Tavaroiden keräily. Asia, joka herättää tunteita miltei jokaisessa. Mitä sinä keräilet?

Kaikenlaisia tavaroita keräillään ja usein keräilijän kotona on haasteita tavaroiden säilyttämisessä. On totta, että on helpompaa keräillä postimerkkejä tai seteleitä kuin autoja tai vaikka vanhoja huonekaluja.

Jos keräilet jotain, tässä 3 vinkkiä kokoelman säilyttämiseen

Tärkeintä on sovittaa keräilemiesi tavaran määrä suhteessa säilytystilaan. Lisäksi itse ajattelen, että ei minkään tavaran paikka ole piilossa käyttämättömänä. On se keräilykappale tai muukaan harkitusti säilytetty.

Tee siis keräilytavaroillesi arvoisensa säilytyspaikka. Kun ne ovat kauniisti esillä, niistä on helppo nauttia sekä muutkin ihmiset pääsevät ne näkemään. Vitriinit ovat loistavia, niissä esineet ovat esillä kuitenkaan pölyttymättä.

Joka tapauksessa pidä tavaroistasi huolta, puhdista ja huolla tarvittaessa.

Säilytätkö siksi, että tavara on arvokasta?

Tiedän tapauksia, jolloin säilytetään keräilytavaroita vain siksi, että ne ovat arvokkaita. Kuitenkin kun tavarat on arvioitu asiantuntijan toimesta, huomataan, että niillä ei olekaan juurikaan rahallista arvoa.

Tällöin on viisasta miettiä, että mitkä ovat tavaroiden säilyttämisen syyt. Sekä onko niiden säilyttäminen niiden vaatiman tilankin vuoksi järkevää.

Mitä tehdä sitten siinä tapauksessa, jos haluaa keräillä jotain tiettyjä asioita?

On ne sitten muumimukeja, retropurkkeja, taidelasia, vanhoja leluja tai vaikka kyniä. Kannattaa pitää mielessä, että keräiltäville tavaroille on oma paikkansa, johon niiden pitää mahtua.

Tässä pätee myös työssäni käyttämä ajatus. Ei ole tarkoitus heittää kaikkea tavaraa pois. Tarkoitus on tehdä tilaa itselle tärkeille asioille. Tällöin siis kannattaa luopua itselle turhista tavaroista niin saa tärkeille asioille oikeat ja toimivat säilytyspaikat.

Keräiletkö sinä jotain?

Jos innostuit raivaamisesta tilaa tästä Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.