Usein kysytyt kysymykset

Kirjanpito ja kirjanpitäjän valinta herättää usein paljon kysymyksiä. Tässä vastauksia useimpiin kysymyksiin

Mikä on tosite?

Kirjanpidon hinnoittelun perusteena oleva tosite on käytännössä jokainen tapahtuma tiliotteella sekä jokainen käteiskuitti tai omalta tililtä maksettu yrityksen meno. Eli käytännössä asiakkaan maksama lasku, kortti- tai käteismaksu, pankin palvelumaksu, yrityksellesi ostamasi tuotteen kuitti tai puhelinlasku.

Mitä hyötyä on kahdenkertaisesta kirjanpidosta?

Toiminimiyrittäjän on mahdollista pitää myös yksinkertaista kirjanpitoa. Kuitenkin kahdenkertainen kirjanpito antaa enemmän tietoa ja sen avulla pystyt helpommin seuraamaan yrityksesi menoja ja tuloja.

Kahdenkertaisessa kirjanpidossa virheet näkyvät myös selvemmin, eli kirjanpitosi on varmempi. Lisäksi kahdenkertaisen kirjanpidon avulla pystyt helposti ennakoimaan verojen maksua.

Arvonlisäveroilmoituksen ja veroilmoituksen tekeminen on helppoa kahdenkertaisen kirjanpidon vuoksi.Uskallanko ottaa yksinäisen kirjanpitäjän? Mitä jos kirjanpitäjälle tapahtuu jotain?

Saat kuukausittain sähköiset raportit, tuloslaskelman, taseen, päiväkirjan sekä pääkirjan. Mikäli jotain vakavaa tapahtuu, on uuden kirjanpitäjän helppo jatkaa näiden pohjalta.