Tavaramäärän muutos syksyllä

03.11.2022

Syys - lokakuu on ollut minulla kiireistä aikaa. Olen ollut hyvin tyytyväinen että olen päässyt työskentelemään todella monien uusien ja vanhojen asiakkaiden kanssa. Syksy yleensä muutenkin herättää ihmisen katsomaan kotiaan. Kesällä aika kuluu paljon ulkona ja kuitenkin syksyn tullessa eletään enemmän sisätiloissa. Tällöin huomio kiinnittyy kotiin ja arjen pyörittämiseen siellä. Tosiasia kuitenkin on, että jos kodin tavaramäärä on neliöihin nähden suuri tai tavaroillla ei ole oikeaa paikkaa, arjen pyörittäminen on raskasta.

Olen koittanut olla tiukkana ostosten kanssa sekä samalla poistanut kodista asioita, jotka eivät enää ansaitse paikkaansa meillä. Syys- ja lokakuun yhteissaldo on -228 tavaraa.

Kodista lähteneet tavarat

Syksyn aikana en ole kovinkaan tarkkaan katsellut kaappeja. Suuri osa lähteneistä tavaroista on lahjoitettu niitä tarvitseville tai tehokkaan poiskäyttämisen tulosta. Tai sitten tahattomia poistoja kuten tämä peili, joka yhtenä aamuna sai lähteä hieman useammassa osassa.

Huhtikuussa päätin tehdä työtä myytävien tavaroiden kanssa. Tämähän ei ole helppoa, tuntuu että tällä hetkellä tavaraa on tarjolla huomattavasti enemmän kuin on ostajia. Myyminen on myös aikaa vievää ja välttämättä tulokset eivät ole hyviä. Olin siis koittanut myydä omistamiani kuppeja kuukausia, osan sainkin myytyä mutta jokunen sarja jäi kaappiin pyörimään. Lopulta sain lahjoitettua ne tarvitsevalle tutullle, jolla oli astioista pulaa. Kyllä helpotti.

Tavaroiden myymisessä kannattaa pohtia myös omaa ajankäyttöä sekä myymiseen tarvittavaa panosta. Hyvin edullisten tavaroiden myynti ei yleensä ole kannattavaa. Jokainen kuitenkin arvostaa aikansa eri lailla. Eli jos on aikaa ja kiinnostusta, myyminenkin on hyvä vaihtoehto.

Kuitenkin siis syksyllä meidän taloudesta lähti yhteensä 247 tavaraa, kivasti myös suurempia juttuja, lipastoja, auto ja ylimääräisiä autonrenkaita. Tuntuu tilaakin tulevan hyvin.

Kotiin saapuneet tavarat

Syksyllä kotiimme saapui muutamia tavaroita. Olen jo ennenkin kertonut kuinka syksyllä minussa herää sisustusinto ja mielelläni ostaisin uusia juttuja kotiamme "piristämään". Nyt kuitenkin olen pitänyt vain osittain ostolakkoa ja päädyin ostamaan meille uudet tuolit ruokapöydän ympärille. Tarpeellisia ne eivät olleet mutta pohdin niitä kyllä pitkään. Täysin heräteostoksena ostin yhden maton, paremmin koiraperheen syksyyn sopivan. Näiden lisäksi ostokset olivat sukkia sekä muutamia pientavaroita, muun muassa palasaippuateline. Kaiken kaikkiaan meille saapui syksyllä kotiin 19 tavaraa.

Lokakuun loppuun mennessä siis kodistamme on vuonna 2022 lähtenyt 3229 tavaraa! Se on paljon. Tänä vuonna olen keskittynyt siihen, mitä meillä oikeasti käytetään ja mitkä on säilytetty siksi että "eihän niitä voi laittaa pois". Kuitenkaan en ole mitään pois laittamaani kaivannut. Lisäksi olen huomannut, että yleensä tavaran pystyy korvaamaan jollain toisella tavalla.

Oletko sinä joskus kirjannut tai kiinnittänyt huomioita kodissasi kulkeviin tavaroihin? Joka tapauksessa uusia tavaroita kulkeutuu ovesta sisään. Jos mitään ei ikinä poista, alkaa tavaramäärä lisääntyä kohtuuttomaksi.

Löydät tämän vuoden tavarakirjanpitoni aiemmista kirjoituksista täältä. Ja jos tarvitset ammattijärjestäjän apua kotonasi, älä epäröi ottaa yhteyttä. Teen myös etäjärjestelyä, joten paikkakunnalla ei ole väliä.