Ylikulutuspäivä ja helmi-maaliskuun tavaravirta

31.03.2022

Tänään 31.3. on vietetty suomalaisten ylikulutuspäivää, eli tänä päivämääränä olemme kuluttaneet laskennallisesti osamme maapallon uusiutuvista luonnonvaroista tältä vuodelta. Maailman ylikulutuspäivä on elokuussa. Tosiasia siis on, että me ihmiset kulutamme aivan liian paljon luonnonvaroja.

Tästä pääsemmekin meidän tavaravirtamme tarkasteluun, eli minkä verran tavaraa kulkee ammattijärjestäjän kotona. Tammikuun raportin löydät täältä.

Kodista lähteneet tavarat

Helmi- ja maaliskuu jatkui kaappeja läpi käydessä. Poistoon lähti mm. käsityölehtiä sekä kankaita vino pino. Nämä olivat pitämässä yllä jonkinlaista haaveminääni, joka ompelee iltaisin kaikennäköistä. Nyt jäljelle jäi parhaimmat, ihanimmat kankaat sekä ainoastaan lehdet, joissa on kaavoja, joita haluan tehdä. Näihin on mukavampi tarttua silloin kun se hetki tulee.

Muutenkin kävin radikaalisti läpi tavaroita, näin nykyään kahden hengen taloudessa ei tavaraa arjessa kuitenkaan paljoa tarvitse. Kahden kuukauden poistosaldoksi kertyi 342 tavaraa.

Kotiin saapuneet tavarat

Tämä on se minulle vaikeampi paikka ja koitan pitää yllä jonkunlaista ostolakkoa.

Helmi- ja maaliskuussa kotiimme saapui 11 tavaraa, jotka sisälsi 2 hiirimattoa, toinen rikkimenneen tilalle ja toinenkin todellisuudessa pöytätabletti, joka toimii hiirimattona. Tämä ei ollut välttämätön, edellinen oli vain hieman kulunut. Lisäksi ostin muistikirjan kauniin kannen vuoksi. Eli turha, myönnetään. Näiden lisäksi kotiin saapui vielä 3 viherkasvia sekä 4 paperinarutablettia. Viherkasvit ovat meillä mystisesti talven aikana kärsinyt sekä osan olen joutunut laittamaan pois. Tabletit olivat täysin päähänpisto kevätauringon paistaessa.

Näin ylös kirjoitettuna luvut eivät tunnu huonoilta, mutta onhan nuo ostamani tavarat aivan turhia. Olisin selvinnyt tarpeellisista ostoista ainoastaan yhdellä hiirimatolla isännälle. Mutta elämä on oppimista, jatkossa koitan vielä tarkemmin miettiä tarvetta ostamiselle. Tärkein ja helpoin neuvo ostosten välttämiseen on se, että pysyy poissa kaupoista. Siellä osataan ostotarpeen herättäminen ja mielikuvien luominen.

Yhteenvetona siis helmi- ja maaliskuun saldo -331 tavaraa, ja vuoden 2022 saldo -685 tavaraa. Vielä kuitenkin tuntuu olevan tavaroita kaapeissa. Lisäksi kamppailen tavaroiden kanssa, jotka kannattaa ennemmin myydä kuin lahjoittaa. Huhtikuussa keskityn näihin.

Oletko itse kirjannut ylös kotisi tavaravirtaa? Miltä näyttää?