Huhti-toukokuussa 579 tavaraa vähemmän

06.06.2022

Viime kuukausina olen jatkanut tavaravirtamme seuraamista sekä myös käynyt läpi taas tavaroitamme uusin silmin. Olin pienellä sairaslomalla ja taas huomasin, että kuinka vähän tavaroilla elämässä on oikeasti merkitystä. Siitä sain kotonakin innostuksen vähentää kaikkea turhaa. Näin tavaran pyörittämisestä vapautuu aikaa tärkeimmille asioille. Ja onhan se kivaa, että kaapeissa on jo hyvin väljääkin.

Mutta siis kaiken kaikkiaan taas ollaan työn touhussa asiakkaiden kanssa ja siinä sivussa kotona tosiaan on lähtenyt huhti- ja toukokuussa 606 tavaraa!

Kodista lähteneet tavarat

Niinkuin viime kerralla täällä kerroin, koitin ottaa työn alle myytäväksi kelpaavia tavaroita. Tein monta ilmoitusta Toriin, vastasin kymmeniin kyselyihin ja lopputuloksena olen saanut myytyä 12 kuppia.

Eli myynti siis jatkuu. Ei kyllä ole kovin helppoa. Tämän vuoksi kannattaa miettiä tarkkaan tavaroiden myymistä. Onko aikaa ja motivaatiota myyntirumbaan? Missä niitä tavaroita säilyttää? Onko tavaroista saatava raha sen työn arvoista? Tosiasia on kyllä sekin, että myymällä tavaroita ja käymällä läpi tuota myyntityötä oppii miettimään tarkemmin ostamiaan tavaroita. Voi jo kaupassa miettiä että mitä sitten kun tästä pitää päästä eroon?

Muuten kahtena kuukautena meitä lähti suurimpina asioina muistoksi säästettyä tavaraa. Mietin uudelleen tarkkaan että jos minulle jotain tapahtuisi, mitä haluan muiden käyvän läpi. Siellä oli mukana vanhoja päiväkirjoja sekä rakkauskirjeitä. Elämä on kuitenkin viennyt eteenpäin, ei niitä tarvitse muistella. Lisäksi kävin läpi lapsenlapsemme leluja. Meillä ollessaan koitamme keskittyä yhdessäoloon, jolloin leluja ei tarvita vuoren verran. Näitä saimme lahjoitettua sotaa pakoon lähteneille. Kuten myös meillä olevan liian pienen polkupyörän.

Kaiken kaikkiaan pois lähteneiden tavaroiden saldo siis 606 tavaraa.

Kotiin saapuneet tavarat

Ja sitten taas nämä kutsumattomat asiat. Eli ajatuksena on pitää aika tiukkaa ostolakkoa. Tämän vuoksi jätän kaupoissa pyörimiset väliin. Kuitenkin huhti- ja toukokuussa kotiin saapui tavaroita.

Ostin saamaani Omnia-uuniin 4 lisäosaa ja saimmekin uunin käyttöön. Tämä on kyllä aivan ehdoton jokaiselle uunittomalle. On se sitten mökillä, retkellä tai sitten karavaanarina kuin meillä. Lisäksi ostin pakollisina hankintoina 10 paria sukkia ja 3 kpl rintaliivejä. Näiden ostoa olen venyttänyt mahdollisimman pitkään ja nyt oli vaan pakko toimia. Itse en mitenkään viihdy vaatekaupoissa ja harvemmin mitään tarvitsenkaan.


Rikkimenneiden tilalle jouduimme ostamaan kaasugrillin sekä keittiön hanan. Ja ostoksia, joita ilman voisimme varmaan olla olivat mm. sohvapöytä, lautapeli sekä saippuakuplakone rikki menneen tilalle.

Kaiken kaikkiaan kotiin saapui 2 kuukauden aikana 27 tavaraa, raportin lopputulos siis -579 tavaraa. Vuoden 2022 saldo 5 kuukauden jälkeen - 1264 tavaraa. Se on kyllä aika paljon.

Oletko sinä kirjannut tavaravirtaanne joskus ylös? Miltä se näyttää?