Tavaravirta ammattijärjestäjän kotona

18.01.2022

Tuntuuko sinusta, että tavaraa on kotona liikaa? Vaikka laitat turhia pois, silti kaapit ja nurkat ovat täyttyneet kaikenlaisesta ihmeellisestä tavarasta. Minusta tuntuu.

Aloitin noin 13 - 15 vuotta sitten kotonamme suuren raivauksen, ja vuosien aikana ole varmasti poistanut omaisuudestamme noin 80%. Silti tuntuu, että tavaraa riittää. Tavaraahan tulee ja lähtee mutta ainoastaan radikaali vähentäminen tuo kotiin pysyvää järjestystä ja helpotusta arkeen.

Hyvä ja toimiva tapa hallita tavaroiden määrää kotona on alkaa kirjaamaan ylös, mitä tavaraa kodista lähtee ja ennen kaikkea se, mitä sinne tulee sekä mistä. Olen seurannut ja kirjoittanut blogiinkin ostolakkovuodestani 2020. Pääset lukemaan täältä vuoden 2020, tammi-, helmi-, maalis-, huhtikuun, alkukesän, kesän ja syyskuun postaukset. Vuosi 2020 jäi kirjausten osalta kesken, mutta syyskuussa oltiin tilanteessa, jossa tavaraa kodissamme oli 762 tavaraa vähemmän kuin alkuvuonna.

Mitä tapahtui ammattijärjestäjän kotona 2021?

Vuosi 2021 on ollut meillä hektinen. Tavaroiden liikkumisessa suurin muutos oli, kun viimeinenkin lapsi lähti kotoa. Tämä aiheutti sen, että tavaraa lähti paljon pois, mutta myöskin sitä saapui kotiimme huoneiden uudelleenjärjestelyn, remontin sekä sisustamisen myötä. Muutenkin myönnän itselleni kynnyskysymykseksi sisustamisen sekä halun muutokseen. On mukavaa ostaa vuodenaikojen vaihtuessa uuden väriset verhot, sisustustyynynpäälliset tai vaikka kynttilöitä. Yleensä kynttilöitä, joita ei edes polta vaan ne ovat vähän väriä tuomassa.

Mitä vuosi 2022 tuo tullessaan?

Vuosi 2022 on alkanut joulun jälkeen suurella raivauksella. Olen päättänyt kirjata kaikki lähtevät tavarat ylös sekä ennen kaikkea kaikki taloon muuttavat tavarat. Suuri kysymys yleensä on, että mistä ne tavarat oikein tulee? Nyt jo parin viikon aikana olen huomannut, että vaikka mitään ei ostaisi, tavaroita tulee saatuina. Tällöin täytyy olla tarkkana. On ihan ok kieltäytyä, jos ei todellakaan tarvitse.

Itselleni on myös helpointa, kun en käy juurikaan kaupoissa. Mitä enemmän näkee "ihania" juttuja, sitä varmemmin niitä haluaa kotiinsa. Tänä vuonna siis ostan vain hyvin kriittisesti tarpeeseen ja samalla poistan turhia tavaroita kotoamme. Raportoin myös teille, missä mennään. Näin itsekin pysyn laskuissa mukana.

Tule mukaan, tehdään yhdessä tämän vuoden aikana kodeistamme toimivampia ja arjesta helpompaa.

Jos kaipaat ammattijärjestäjän apua, ota yhteyttä.