Maalikuun ostolakko sekä vinkki pois lähteville tavaroille

01.04.2020

Kolmas kuukausi takana kotimme tavaravirran seuraamisessa. Maaliskuu on ollut perheessämme valtavien muutosten ja vastoinkäymisten aikaa, näistä koronaviruksen aiheuttamat haasteet ovat olleet aika pieniä.

Mutta kuitenkin kaikkien ihmisten ajatuksissa on epätietoisuus tulevasta.

Hyvänä puolena tässä on se, että ostolakkoa on huomattavasti helpompi toteuttaa. Kuitenkin kaikkea turhaa liikkumista pitää välttää, mukaan luettuna siis kaupoissa kulkeminen.

Itse toivon että tämä aikakausi opettaa yhteiskunnallemme uusia tapoja elää sekä taas arvostaa sitä, mitä meillä on. Terveyttä ja läheisiä. Jos ihmisten silmän avautuisivat siihen, että ei ole pakko kuluttaa vapaa-aikaa tuolla ostoskeskuksissa ja kaupoissa. Vähempikin riittää.

Mutta siis tämän kuun tuloksiin, alla olevan listan lisäksi olen ostanut pihalle narsisseja (pitäisikö nämä laskea myös mukaan?).

Vaihdoimme myös Elisa Viihde-digiboksin uuteen, alkoi ikä jo tekemään temppuja. Ikävä piirre tässä on, että vanha boksi ja kaukosäädin menee ser-jätteeksi, eihän niillä enää muutakaan tee.

Tässä kuussa en ole pahemmin ehtinyt kaappeja käydä läpi, oman vaatekaapin sain järjestettyä ja siirrettyä kausivaatteet esille. Sieltä lähti muutamia paitoja, jotka on turhaan säilytetty.

Mitä sitten tehdä pois lähteville tavaroille?

Tällä hetkellä on todella vaikea saada pois lähteviä tavaroita myytyä tai lahjoitettua. Nyt kannattaa pakata nämä hyvin, laatikoihin ja pusseihin. Vie nämä varastoon, vinttiin, vaatehuoneeseen tai vaikka sängyn alle piiloon. Ennen kaikkea älä unohda merkata, mitä pussissa on. Tai mihin ne on matkalla. Silloin ei tarvitse enää asiaan palata.

Tavaravirran lopputulos maaliskuussa ainoastaan -7 tavaraa. Vuoden alusta lukema on -141 tavaraa. Nyt on huhtikuussa otettava taas itseä niskasta kiinni ja jatkettava kriittistä kevätraivausta. Näistä linkeistä pääset lukemaan, miten tammikuu ja helmikuu on taloudessamme mennyt ostolakon suhteen.

Alla vielä listaus tavaravirrastamme.

Kotiimme saapuneet tavarat, 19 tavaraa.

12 sukkaa, eli 6 paria minulle

1 hiekkalaatikko + 350kg hiekkaa

1 litra puuöljyä hiekkalaatikon käsittelyyn

Paketti muovailuvahoja. Sisälsi 4 muovipurkkia. Olisin halunnut vaan vahat, mutta tuo oli yksinkertaisin. Muissa oli mukana kaikenlaisia lisätavaroita ja muovikrääsää. (Ja itse siis en viitsinyt tehdä)

Viimeisenä vielä 1 koristesydän. Kävin viikonloppuna kannattamassa paikallista pienyrittäjää ja hakemassa piristystä. Kukkakimpun koristeena oli tuollainen sydän.

Ja pois lähteneet 26 tavaraa.

1 rikkinäinen vesipyssy

2 krokettipeliä, monta osaa ja suurin osa rikkinäisiä.

2 rikkinäistä hiekkalelua

1 maalipensseli

7 rikkinäistä sukkaa

3 kynttilää poltettu pois varastoista

1 lapsenlapselle tehty tunika lähti omaan kotiin

9 kpl mustia t-paitoja. Säästetty työajoista varmuuden vuoksi, jos joskus tarvitsee huonompia paitoja. No, ei ole 2 vuoteen tarvittu, joten saa lähteä tekstiilijätteeseen tilaa viemästä.

Miten sinulla on maaliskuu mennyt?


Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai laita viestiä yhteydenottolomakkeella.