2022 ja 3501 tavaraa vähemmän ammattijärjestäjän kotona

09.01.2023

Olen pitänyt taas vuoden tavarakirjanpitoa. Viimeksi raportoin teille syksyllä, sen löydät täältä. Nyt on kuitenkin koko vuosi päätöksessä ja olen pohtinut tässä yhteenvetoa vuodesta.

Vuodessa olen muutamia kertoja käynyt kaappeja ja varastoja läpi hyvinkin ajatuksella. Tänä vuonna tavaramäärän vähenemisen vuoksi olet poistanut myös 3 lipastoa, yhden sohvasängyn sekä muutamia pienempiä sivupöytiä. Sekä muutaman seinähyllyn. Kalusteiden vähenemisen myötä tavaran väheneminen alkaa tuntua konkreettisemmalta.

Niin kuin ennenkin olen kertonut, minulle suurempi haaste on olla ostamatta mitään. Vuoden tavarakirjanpito on pakottanut minut miettimään enemmän ostamisiani sekä pohtimaan syytä, miksi haluan jotain ostaa. Minullehan se syy on yleensä tarve hankkia jotain kotiin piristykseksi. Kuitenkin aika pian minua alkaa harmittamaan ylimääräiset tavarat kotona. Tässä on minullekin opettelun ja itsehillinnän paikka.

Kodista lähteneet tavarat

Marras- ja joulukuussa ehdin oikeastaan tarkemmin käydä läpi kodinhoitohuoneemme sekä varaston. Varaston lähinnä siitä syystä, että otimme sieltä lämmityksen pois sähkön säästämiseksi. Lämpöä varastossa olemme pitänyt ainoastaan siellä säilytettävien maalien ja kemikaalien vuoksi. Nämä nyt kuitenkin mahtuivat sisällekin kaappiin sekä suuri osa matkusti myös eteenpäin. Kodistamme lähti eteenpäin marras- ja joulukuussa 296 tavaraa.

Kotiin saapuneet tavarat

Tässä saapuvissa tavaroissa oli taas haasteita, onneksi pystyin välttelemään aika hyvin joulun ajan koristehyllyt, lukuun ottamatta uutta joulukuusenmattoa ja paria valokranssia. Ostin myös itselleni uudet farkut rikki menneiden tilalle sekä sukkia. Täysin heräteostoina ostin SPR:n Kontista kuvassa olevat jälkiruokamaljat sekä yhden maljakon. Toki pikkujouluaika lahjoineen toi haasteita eteen mutta niin kuin aina olen kertonut, onneksi kaikkia lahjoja ei ole pakko säästää. Kaiken kaikkiaan marras- ja joulukuussa kotiimme saapui 24 uutta tavaraa.

Eli vuosi on takana kuten myös 3501 tavaraa, jotka olen kodistamme poistanut. Nyt jo mietin kotona kulkiessani, että mitä vieläkin voisin laittaa eteenpäin. Eli matka varmaan jatkuu. Mittakaava varmaan on pienempi, olenhan tässä viimeisen noin 10 vuoden aikana poistanut kodistamme ehkä noin 80 % - 85 % omistamistamme tavaroista. Mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo, nyt on ainakin taas enemmän tilaa hengittää ja elää. Sekä tietenkin helpompi käyttää ja palauttaa paikoilleen omistamamme tavarat.

Oletko sinä joskus pitänyt tavarakirjanpitoa? Olisiko nyt aika aloittaa?

Blogistani löydät edellisiä kirjoituksia sekä paljon hyviä vinkkejä tavaran vähentämiseen.

Jos kaipaat ammattijärjestäjän apua kotiisi, ota rohkeasti yhteyttä!