Miten päästä eroon pienistä ja turhista lasten vaatteista?

21.01.2021

Olen kirjoittanut viime viikkoina lasten vaatteista. Siitä, kuinka paljon lapselle tarvitaan vaatteita sekä vinkkejä vaatteiden säilyttämiseen seuraavaa käyttäjää varten. Löydät kirjoitukset edellä olevista linkeistä.

Lopuksi siis jää aina jäljelle vaatteita, joista pitäisi päästä eroon. Eli myydä tai lahjoittaa.

Lasten vaatteita ja tavaroita myydään ja ostetaan käytettyinä paljon. Siinä vaiheessa, kun vaatetta jää paljon pieneksi, myyminen on usein kannattavaa. Siis jos olet innostunut käytettyjen asioiden myynnistä. Jos ajatuskin myymisestä ahdistaa, kannattaa unohtaa itse myyminen.

Lasten vaatteita on helppo myydä lasten tavaroille suunnatuilla kirpputoreilla. Näissä on usein myös palveluita, jossa voit viedä myytävät tavarat paikan päälle ja henkilökunta hinnoittelee ja tekee kaiken työn. Sinä saat sitten myyntituotosta jonkun osan. Tämä on ehkä helpoin tapa.

Toisena vaihtoehtona on netin kirpputoriryhmät, joko paikkakunnan mukaan tai jopa vaatemerkkien mukaan.

Lisäksi vaihtoehtona on käytettyjen vaatteiden verkkokaupat, mm. emmy.fi, vähänkäytetty.fi ja rekki.fi. Näissä vaatteet toimitetaan postitse verkkokauppaan, joka hoitaa myynnin.

Toisena vaihtoehtona on vaatteiden lahjoittaminen. Lahjoittamisessa on erityisen tärkeää, että vaatteet ovat ehjiä ja käyttökelpoisia. Arvioinnissa on hyvä käyttää apuna ajatusta, että onko vaate on niin hyvässä kunnossa, että voisit antaa sen hyvälle ystävälle? Jos on, se kelpaa lahjoitettavaksi. Älä lahjoita rikkinäisiä ja tahraisia vaatteita. Lahjoituksia vastaanottavat tahot joutuvat ottamaan vastaan valtavasti roskaa. Tämä nostaa heidän jätekustannuksiansa ja hyväntekeväisyyteen ohjattu tuotto pienenee.

Tavaroita voi lahjoittaa esim. Seurakunnalle, Ensi- ja turvakodille, UFF:lle, Pelastusarmeijalle, Punaiselle Ristille tai Hopelle. Lisäksi voit käyttää hyväksesi paikallisia Facebookin lahjoitusryhmiä tai vaikka tori.fi:n lahjoituspalstaa.

Onko sinulla haasteita turhien vaatteiden kanssa? Ota yhteyttä niin hoidetaan asia kuntoon. Koulutetun ammattijärjestäjän kanssa raivaaminen ja järjestäminen etenee reippaasti ja loogisesti