Järjestyksen Koodi- blogi

- ajatuksia tavaroista ja

helpommasta arjesta

ammattijärjestäjän kynästä-

Näinä päivinä monessa perheessä eletään aika lailla uusissa, kaoottisissakin tilanteissa. Ihmisiä on siirretty etätöihin, lapsilla opiskelu tapahtuu kotona ja lisäksi kaikki harrastuksetkin on peruttu. Jos ei pidä varaansa, arki äkkiä ajautuu hallitsemattomaan kaaokseen.

Ostanpa varmuuden vuoksi kaupasta kahvia, leivinpaperia, hammastahnaa, vessapaperia tai vaikka makaronia, koska en oikein muista onko kotona niitä. Ja ennen kaikkea siksi, että ne ei lopu kesken. Jokainen tietää kuinka helppoa on ostaa "varoiksi". Lopputulos on kuitenkin se, että hyvin monella ihmisellä on joku tuote, jota tulee hamstrattua kotiin...

Kun keskustellaan tavaroista ja niiden vähentämisestä, on olemassa aika lailla kaksi koulukuntaa. Toinen sanoo, että ei minua tavarat häiritse, enkä halua mistään luopua. Toinen ääripää on taas sitä mieltä, että vähemmän on enemmän. Kaikki mitä ilman voi olla, saa mennä.

Viime viikolla kirjoitin motivaatiosta ja syistä, miksi järjestää ja raivata kotiaan. Tosiaan sitä ei kannata tehdä sillä ajatuksella, että nyt heitetään kaikki pois, niin saadaan lisää tilaa. Kaiken järjestämisen pääasia kuitenkin mielestäni on se, että teet kotiisi tilaa sille, mikä on sinulle tärkeää. Voit lukea ajatuksia lisää täältä.

Oletko miettinyt tarkemmin, mikä on lopulta kaiken tavaran raivaamisen ja järjestämisen haluamasi lopputulos tai motivaatio? Onko se sinulla pyrkimys minimalismiin vai käytkö tavaroita läpi konmarin menetelmin, eli vain kaikki iloa tuottava saa jäädä?