Eteinen, tuo kodin käyntikortti mutta haasteellinen pitää järjestyksessä

11.04.2020

Sanotaan, että eteinen on kodin käyntikortti. Sehän on aina ensimmäinen asia, jonka ovesta sisään astuva näkee.

Kuitenkin usein eteinen on todella haasteellinen paikka kodeissa. Usein eteinen käsittää pienen tuulikaapin, johon pitää sovittaa koko talouden ulkovaatteet. Lisäksi eteisestä pitäisi löytyä pipoja, hanskoja, laukkuja, mahdollisia koiran ulkoilutustarvikkeita sekä avaimia. Ja lukematon määrä muuta tavaraa.

Kenkien säilytys on vaikeaa, jos tilaa on vähän ja asukkaista paljon. Silloinhan kengät usein miten lojuvat keskellä tuulikaappia.

Miten eteisestä toimiva?

Ainoa resepti toimivaan eteiseen on varsin yksinkertainen. Säilytä eteisessä ainoastaan ne vaatteet ja tavarat, jotka ovat tällä hetkellä käytössä. Jos sinulta löytyy vaatehuone tai jopa eteisen läheisyydessä kaappi, laita harvemmin käytettävät vaatteet sinne. Opettele vaikka iltaisin eteisestä palauttamaan vaatteet oikeille paikoilleen.

Jos taloudessa on lapsia, kiinnitä lapsille koukut heille sopivalle korkeudelle ja opetelkaa laittamaan vaatteet omalle paikalleen aina kotiin tullessa. Pipoille, hanskoille, avaimille ja eteisessä säilytettävälle tavaralle kannattaa olla laatikosto, jos vain eteiseen mahtuu. Tee jokaisen tavaroille oma paikka.

Jos lipastoa ei eteiseen mahdu, hyllyt koreineen tai hattuhyllyn korit pitävät järjestystä yllä. Pienten lasten tarvikkeille käy vaikka korivaunu. Se on mahdollista siirtää tarpeen tulleen pois silmistä mutta pitää järjestystä yllä.

Lastenvaunut

Monessa lapsiperheessä vaunut tai rattaat ovat suuri ongelma. Eteisestä ne vievät suuren tilan ja niitä kuitenkin käytetään niin usein, että ne on saatava helposti käyttöön.

Jos vaunut tai rattaat ei mahdu eteiseen, katsele asuntoa avoimin silmin. Mahtuuko varastoon, autotalliin tai muuhun säilytystilaan? Parvekkeelle? Makuuhuoneen tai olohuoneen nurkkaan? Tosiasia on, että ei ne yleensä ole mikään ilo silmälle ole.

Viimeinen lohdutuksen sana lienee se, että onneksi vaunut ja rattaat ovat jaloissamme aika pienen aikaa. Tulee se hetki, kun omat jalat kantavat ja saat tilaa taas muille tavaroille.

Millaisia haasteita teidän eteisessänne on? Missä sinä säilytät rattaita?


Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai laita viestiä yhteydenottolomakkeella.