Lähetätkö joulukortteja? Mitä saamillesi joulukorteille tapahtuu?

04.12.2019

Lähetätkö sinä joulukortteja? Jos lähetät, nyt alkaa olla lähellä viimeiset hetket.

Minä teen joulukortit itse, se kuuluu asioihin, josta pidän. Teen joulun alla kortteja ja niistä tulee sitä usein kaivattua joulufiilistä. Osan laitan postiin ja osan sitten nähdessä annan ystäville ja sukulaisille.

Mutta mitä sitten tapahtuu joulukorteille, jotka tulee postissa tai saadaan ystävältä?

Olen törmännyt usein asiakkaiden luona suuriin kasoihin vanhoja joulukortteja. Jokainen päättää itse, haluaako säilyttää niitä. Jos meinaa säilyttää kaikki saamansa kortit, niin pitää olla valmis antamaan niille tilaa. Vanhat joulukortit on hyvä säilyttää samassa paikassa, vaikka laatikossa.

Ennemmin voi miettiä, jos säilyttäisi kortit, jossa on lasten kuvia tai vaikka itse tehdyt. Tai sitten ottaa korteista kuvan niin säilyy muistoissa.

Kuvassa on itse tekemiäni kortteja tälle vuodelle. Itse kuitenkin toivon, että lähettämäni kortti ilahduttaa tullessaan, muistuttaa kortin saajaa minusta ja kokemistamme hetkistä sekä toivottaa hyvää joulun aikaa.

Se riittää. Joulun jälkeen joulukortit ja kirjekuoret kierrätetään paperinkeräykseen. Jos kortti on askarreltu, ja siinä on paljon koristeita, se kuuluu sekajätteeseen.

Lähetätkö sinä joulukortteja?