Viisi vinkkiä jouluruokailun suunnitteluun

18.12.2019

Viikon päästä on jouluaatto jo käsillä ja monella jouluruoka pöydässä.

Jouluruokaan ladataan paljon odotuksia ja haaveillaan herkuista. Usein joulu muutenkin tuottaa stressiä, ja ruoka siinä vain osana. Näillä ohjeilla pääset kuitenkin helpommalla ja vähemmällä stressillä.

Siivoa jääkaappi

Siivoa jääkaappi jo nyt. Pyyhi kaikki hyllyt ja laatikot. Samalla voit poistaa vanhentuneet tavarat sekä ennen joulua ehdit vielä tehdä kaapissa ajelehtivista tuotteista ruokaa.

Suunnittele ruokalista kriittisesti

Tarjotaanko teillä jouluna tiettyjä ruokia siksi, että niin on tehty aina? On järkevämpää kuitenkin kysellä, mitä jouluna halutaan syödä. Ei kukaan määrää, että on pakko tarjota laatikoita, jos ne ei kuitenkaan kenellekään kelpaa. Jättämällä epätoivotut ruuat tekemättä ja hankkimatta pienennät myös ruokahävikin määrää.

Osta valmiina

Ei kaikkea ole pakko tehdä itse, jos ei aika, motivaatio tai taidot riitä. Kaupasta saa hyviä valmiita ruokia. Itse voit ruuanlaitosta vapautuvan ajan käyttää vaikka joulutunnelmasta nauttimiseen.

Valmistele

Jos teet kuitenkin jotain itse, mieti, että voitko tehdä sen etukäteen? Laatikot voi pakastaa ja salaatit sekä kakut voi hyvin tehdä edellisenä päivänä.

Muista, että kaupat ovat auki koko joulun

Tärkeimpänä vinkkinä on se, että kaupathan on auki koko joulun. Kaupoissa on valtavat kylmäsäilytystilat. Rajoittamalla joulua ennen ostettavaa ruokamäärää, ei kotonasi pääse ruoka vanhenemaan ja jääkaappiisikin mahtuu tarvittavat.

Miten sinä valmistaudut jouluruokaan?

Meillä ostetaan ruokaa jouluaaton ruokailuun kohtuudella, joulupäivänä syödään loput ja luultavasti sitten tapaninpäivänä tehdään jotain muuta ruokaa, joka käydään silloin ostamassa. Tällöin keittiö ja jääkaappi ei ratkea liitoksistaan.