Nyt on oikea aika valmistautua pakastimen siivoukseen ja sulatukseen

11.01.2020

Nykyään on hyvin paljon itse sulattavia pakastimia, jotka helposti jäävät oman onnensa nojaan pitkäksi aikaa. Pakastin on siitä kummallinen laite, että sinne äkkiä kertyy ja uppoaa tavaraa. Vaikka sinulla ei olisi tarvetta pakastimen sulatukseen, siivous ja pieni inventaario kannattaa aika ajoin tehdä kuitenkin.

Alkuvalmistelut

Pakastin on helpointa sulattaa talvella pakkasten aikaan. Täällä Etelä-Suomessa kuitenkin kovia pakkasia on saatu odotella. Tällöin voi ainakin valmistautua sulatuksen mielestäni tärkeimpään osaan, eli siivota ja tyhjentää sitä pakastinta.

Käy läpi, mitä pakastimesi sisältää. Katso päiväyksiä ja opettele merkkaamaan pakastamiisi marjoihin vuodet.

Ota tavoitteeksi vaikka pari seuraavaa viikkoa käyttää sieltä pakastimesta kaikki ruuat pois. Tällä tavalla säästät ruokalaskussa ja saat uudistettua pakastimen sisältöä.

On varsin järkevää olla hieman kriittinen ruokien pakastamisen suhteen. Tuleeko sinne pakastimeen vaan laitettua kaikennäköisiä vanhaksi meneviä ruokia vai käyttääkö oikeasti niitä myöhemmin sulatuksen jälkeen. Ja ainakaan vanhaksi menevälle leivälle ei pakastaminen ihmeitä tee.

Sulattaminen

Sitten kun pääset pakastimen sulattamiseen (toivottavasti se on mahdollisimman tyhjä), aloita sillä, että laitat edellisenä päivänä pakastimen maksimiteholle, jolloin ruuat ovat mahdollisimman kylmiä.

Varaa siivousrätti, pesuainetta ja pyyhkeitä.

Kytke pakastimesta virta pois.

Pakkaa ruuat kylmälaukkuihin tai pyyhkeiden sisälle laatikoihin tai laukkuihin. Tässä tosiaan auttaa, jos ulkona on pakkasta.

Jätä pakastimen ovi auki, voit laittaa pakastimen sisälle astian, jossa lämmintä vettä. Ole tarkkana, että sulamisesta syntyvä vesi ei pääse valumaan lattialle.

Pyyhi sulanut kaappi ja laatikot siivousrätillä ja pesuaineella. Myös ulkopuolelta ja muista tiivisteet!

Anna pakastimen kuivua.

Kytke pakastin pakastusteholle, laita pakasteet takaisin, lajitellen ne omiksi ryhmikseen. Näin pakasteita ei joudu niin herkästi kadoksiin.

Muista palauttaa säätö normaalille tasolle, -18 astetta.


Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai laita viestiä yhteydenottolomakkeella.