Mikä on sopiva määrä? Paljonko tavaraa on tarpeeksi?

22.02.2020

Kun keskustellaan tavaroista ja niiden vähentämisestä, on olemassa aika lailla kaksi koulukuntaa. Toinen sanoo, että ei minua tavarat häiritse, enkä halua mistään luopua. Toinen ääripää on taas sitä mieltä, että vähemmän on enemmän. Kaikki mitä ilman voi olla, saa mennä.

Kuitenkin tähän väliin mahtuu suurin osa tavarapaljouden ja rasittavan arjen kanssa tuskastelevia ihmisiä.

Se, että mikä on sopivasti, on jokaisella eri määrä. Asiaa kannattaa ajatella siltä kannalta, että mikä on tavaramäärä, josta pystyt pitämään huolta. Se on varmaan sopiva määrä.

Jos tuntuu, että tavaraa on nurkat täynnä ja kotona vallitsee ikuinen epäjärjestys, luultavasti sinulla on liikaa tavaraa. Mieti silloin, että mitkä tavarat ovat itsellesi tärkeimpiä? Mistä voi luopua saadaksesi tilaa tärkeimmille?

Olen aiempina viikkoina kirjoittanut kodin raivaamisen oikeasta motivaatiosta ja keinosta, jolla onnistut. Siitä voit lukea täällä lisää sekä järjestyksen kannalta tärkeästä ¼ osa säännöstä, voit lukea siitä täältä.

Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai laita viestiä minulle yhteydenottolomakkeella.