Black Friday, Cyber Monday vai sittenkin Älä osta mitään -päivä

21.11.2019

Ensi viikolla on taas tuo surullisenkuuluisa musta perjantai. Siitä katsotaan alkavan kauppojen joulusesonki. Black Friday on saanut alkunsa Yhdysvalloista ja sitä vietetään aina kiitospäivän jälkeisenä päivänä.

Tässä muodossaan Black Friday on siirtynyt entistä enemmän verkkokauppoihin. Suurin osa tarjouksista koskee kulutuselektroniikkaa kuten televisioita ja matkapuhelimia.

Nykyään mustaa perjantaita seuraa kybermaanantai? Kybermaanantai on ennen kaikkea ostosjuhla ja erityisesti verkkokaupat täyttyvät erilaisista Cyber Monday -alennuksista. Yhdysvalloista Cyber Monday onkin levinnyt verkkokauppoihin eri puolille maailmaa.

Miltä tuntuisi, jos jättäisi tänä vuonna mustan perjantain ja kybermaanantain huomioimatta ja viettäisi vaikka Älä osta mitään -päivää. Tai vaikka useampaa?

Älä osta mitään -teemapäivä haastaa meidät kulutushysteriaan antautumisen sijaan pohtimaan kulutuspäätöksiämme ja niiden vaikutusta ympäristöön.

Voit aloittaa vaikka heti laittamalla postilaatikkoon Ei mainoksia -kyltin, jolloin et saa kotiisi turhaa mainospostia, joka haastaa sinut vaan kuluttamaan enemmän sekä luovat ajatuksiisi "tarpeita" joihin auttaa uusien tavaroiden ostaminen.

Haastan sinutkin kokeilemaan päivän ajaksi ostolakkoa mainoksista ja yhteiskunnasta välittämättä. Mitä mieluisaa tekemistä keksit perjantaille 29.11.2019?