Hyvän järjestyksen viikonloppu IKEASSA

05.02.2019

Olin 2.-3.2 IKEASSA hyvän järjetyksen viikonlopussa kertomassa asiakkaille kodin eri tilojen järjestysvinkkejä ja säilytysniksejä.

Keli oli viikonloppuna hieman haastava, mutta mukavasti oli ihmisiä liikkeellä ja saatiin paljon keskustelua aiheesta.

Kävin läpi ihan perusvinkit siihen miksi kannattaa vähän raivata ja järjestää, sekä herättelin siihen, että minkä verran meillä kaikilla usein menee aikaa siihen turhaan tavaran pyörittelyyn. Siihen, mikä voisi vapautua sellaiseen, mitä haluaa oikeasti tehdä.

Tavaroiden oikea paikkahan on siellä, missä niitä käytetään ja ennenkaikkea siellä, mihin ne on helppoa palauttaa. Kaikille tavaroille pitää tehdä oma paikka ja hyvänä vinkkinä on myös 1/4 -sääntö. Eli jokaisessa kaapissa, hyllyssä ja laatikossa voi olla tavaroita 3/4 ja tyhjää 1/4. Silloin on helpompi ottaa tavaroita ja palauttaa ne paikoilleen.

Sitten vielä mietittiin asiakkaiden kanssa että pitää ajatella kotiaan,  säilytyspaikkoja ja -järjestelmiä vähän avoimemmin ja laajemmin. Monet tietyn tavaran säilytykseen tehdyt kalusteet sopii kuitenkin myös paljon muuhun, esim. kenkäkaappi, sinne menee pipot ja hanskat, lehdet ja pienessä keittiössä vaikka kierrätykseen matkaavat tavarat.

Kaiken kaikkiaan iloinen ja kaikinpuolin antoisa viikonloppu, kiitos mukana olleille asiakkaille sekä Ikean henkilökunnalle.