Pihatöiden ja kodinhoidon yhteensovittaminen? – Onko se edes mahdollista?

09.05.2019

Jokainen pihan ja puutarhan omistaja tietää että kevät on työntäyteistä aikaa. Puutarha- ja pihatyöt on mukavaa, mutta totuus on että kun vietät päivän tai viikonlopun pihalla niin koti ajautuu kaaokseen.

Käytännössä siis pihalla vietetty päivä tarkoittaa sitä että sisällä käydään vaan kääntymässä, tuomassa ja hakemassa tavaroita. Ruokailut ja kahvit hoidetaan ulkona, niin likaiset astiat valtaavat keittiön ja illalla kun päivä on pulkassa niin sisällä odottaa valtava sotku.

Miten tämän sitten voisi estää?

Ainoa ratkaisu on tuo hyvin tuttu suunnitelmallisuus ja ennakointi. Minulla on itse itselleni asetettu sääntö, että pihalle ei saa mennä ennen kun sisällä on tavarat paikallaan. Eli aamulla ennen kun lähdet puutarhahommiin, siivoa keittiö, laita pyykkikone päälle ja valmistele mahdollisesti päivän ruoka. Sitten kun on syöty, ota aikaa sisällä siihen että saat tiskit hoidettua ja keittiön siivottua.

Samoin illalla raskaan päivän päätteeksi, ennen rauhoittumista tai saunaa, siivoa pihalta ylimääräiset tavarat paikalleen ja sisältä myös. Näin on huomattavasti miellyttävämpää mennä nukkumaan sekä sitten mahdollisesti aamulla jatkaa.

Käykö sinulle niin, että koti joutuu kaaokseen valtaan jos vietätte päivän ulkona?


Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.

Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?

Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai laita viestiä yhteydenottolomakkeella.