Tavaroiden raivausohjeet

Tässä on sinulle mahdollisesti luennollani kuulemat ohjeet raivaukseen, sekä kerron vielä 4 osaston metodista.


Eli aloita inventaariosta. Katsele kaapit läpi, kurkkaa laatikoihin. Tee yleiskatsaus siihen kaikkeen, mitä sinulla on.

Seuraavaksi ala käymään kaikki läpi. Kaappi, laatikko ja pussukka kerrallaan.

Yksitellen joka tavaran kohdalla päätetään että säilytetäänkö, meneekö myyntiin, lahjoitukseen, materiaalin kautta kierrätykseen tai ihan viimeiseksi sekajätteeksi.

Mieti, että sillä tavaralla arvoa ja oikeus olla osa teidän elämä? Onko sillä tavaralla paikka kodissanne ja oletteko valmiit pitämään siitä huolta?

4 osaston metodi

Voit käyttää 4 osaston metodia. Tämä mahdollistaa tarttua toimeen vaikka työpäivän jälkeen. Vaikka vain se yksi laatikkokin. 

Tee 4 laatikkoa tai kassia valmiiksi, ne kulkevat mukana tämän raivausprojektin.

Ne laatikot on:

  • Säilytä täällä. Tähän laitetaan ne tavarat, jotka on tarpeellisia ja kuuluvat säilyttää siellä, missä ne on ollut.
  • Säilytä muualla asunnossa. Tavarat, jotka on tarpeellisia, mutta väärässä paikassa. Tähän myös muiden tavarat, jotka menossa omiin koteihinsa.
  • Kierrätä. Tähän tulee sinulle tarpeeton, ehjä ja käyttökelpoinen. Lähtee tästä joko myyntiin tai lahjoitukseen.
  • Hävitä. Tähän rikkinäiset ja tarpeettomat. Tästä ensisijaisesti materiaalin mukaiseen kierrätykseen, viimeisenä vaihtoehtona sekajätteeseen.
Suunnittele valmiiksi paikat, johon kerään myyntiin menevät, mieti minne toimitat lahjoitukset, kuinka usein viet ja minne välivarastoit lahjoitustavaroita. Lisäksi selvitä keräyspisteet metallille, ongelmajätteille, elektroniikkaromulle sekä tekstiilille.


Valmistaudu siihen, että raivaamiseen menee aikaa

Valmistaudu tekemään määrätietoisesti töitä ja siihen, että koti näyttää pitkään sekaiselta. Jos raivaamista tekee työn ohella, voi hyvin koko kodin läpikäymiseen mennä puoli vuotta tai enemmänkin.

Muista myös, että yksin ei tarvitse tuskailla. Ammattijärjestäjän avulla raivaamisessa edetään reippaasti ja loogisesti. Samalla yhdessä raivatessa saat apua ja ammattilaisen ohjeita mahdolliseen luopumistuskaan.

Hyviä raivaushetkiä! Muista nauttia pienistäkin edistymisaskeleista!

Tästä saat yhteyden minuun