5 väriä - somehaaste: Lila ja Fuksia

11.06.2019

Sain haasteen nimikaimaltani, Oma Koti Valkoinen- blogin Miialta, kiitos siitä.

"Kesä on iloisten värien aikaa ja haluan tuoda blogi- ja somemaailmaan ripauksen nostalgiaa starttaamalla 5 väriä -haasteen, jonka ideana on kuvata viisi erilaista kodin, tilan tai pukeutumisen keskipisteessä olevaa väriä viiden eri postauksen muodossa. Haasteen tarkoituksena on innostaa ja inspiroida monipuoliseen värien käyttöön, sekä auttaa havainnoimaan ympäristöään - värejä on ihan kaikkialla kun tarkkaan katsoo." -Miia, OMAKOTIVALKOINEN

Minä blogissani käsittelen hyvin pitkälti muuta kuin sisustusta, ehkä se on niin kuin Miian esittelemänä, tavarakaaoksen kesyttäjän blogi. Päätin siis ottaa haasteeseen eri näkökulman ja haasteessa raotan verhoa omaan elämääni, kuka ja millainen minä olen.

Eli siis minulle 5 väriä-haaste on hieman ongelmallinen, koska kodissani ja vaatekaapissa on hyvin pitkälti vallalla valkoinen ja musta. Nyt kun haasteen otin vastaan, aloin katselemaan ympärilleni uusin silmin ja onhan niitä värejä minunkin maailmassa.

Haastesarjani alkaa kahdella lempivärilläni, eli lila ja fuksia. (kaksi kärpästä siis samalla)  Nämä värit edustavat elämässäni aika lailla minua.

Löysin Iltalehdestä jutun, jossa sanottiin, että fuksia on aikuisen naisen pinkki. Se varmaan pitääkin paikkaansa. Tästä on pieni matka vaatekaappiini, joka näyttää tältä. Tässä on kaikki paitani, värikoodi on varsin yksinkertainen, mutta itselleni muodostunut omaksi. Joku voisi miettiä, että onpa tylsää. Mutta tämä on vuosien saatossa muodostunut minulle oikeaksi. Olen kuitenkin karsinut vaatteitani varmaan lähemmäs 50 kertaa elämäni aikana ja viimein olen tilanteessa, että kaappini sisältää ainoastaan sopivia vaatteita minun makuuni. Tästä pystyn ottamaan sään mukaan minkä vaan päälleni.

Minä. Olen ollut suurimman osan aikaa elämästäni pitkähiuksinen. Nyt kun ikää on kertynyt ja ehkä tietää mitä haluaa, oma hiustyylini on löytynyt. Olen koittanut myös vaaleampaa tyyliä, mutta aina palaan omaksi itsekseni. Kyllä, lilan ja fuksian värit ovat minua varten.

Kynsistä löytyy usein samoja sävyjä. Tässä pieni nostalgiamatka noin kymmenen vuoden päähän, jolloin ihana ystäväni, vanha työkaverini teki minulle kynsiä. Näissä sävyt oli kyllä kohdillaan. (Sekä kuvassa maanmatosemme Åke, vielä pienenä tyttönä)

Iinan muuttaessa Lahteen jouduin luopumaan kynsistä. Mutta silloin tällöin kaihoisasti niitä muistelen. Iina siis vieläkin tekee Lahdessa töitä, löydät Facebookista hänet täältä.

Bullet journal. En pidä bujossani kalenteria vaan olen muokannut siitä suuren ideapankkini, johon kirjaan ideoita blogiin, parhaat oivallukset työssäni sekä suunnittelen luentoja ja kursseja. Nyt onkin käynnissä ilmoittautuminen syksyn kurssille Paimion opistoon. Enemmän voit lukea täältä.

Kukat, nuo ihanat arjen piristyttäjät. Meiltä löytyy sisältä ainoastaan valkoisia kukkia, muutama väripilkku orkidean muodossa, nekin siis lilan sävyisiä.

Vuosia sitten meillä ei ollut kuin valkoisia kukkia niin sisällä kuin ulkona, mutta nyt olen oppinut laajentamaan värimaailmaa pihalla.

5-osaisen somehaasteen idea on siis seuraavanlainen:

Koosta 5 blogipostausta tai muuta some-kuvajulkaisua (kuvakollaasi tai kuvakaruselli) valitsemastasi kodin, tilan, pukeutumisen tai meikin keskipisteenä / kohokohtana olevasta väristä. Liitä julkaisuun #5väriähaaste -hashtag ja haasta mukaan 5 bloggaajaa, somettajaa tai ystävääsi.

Minä haastan mukaan kollegani, tehkää haasteesta omanlaisenne.

Eli Arjenlomatila-blogin Heidi, Tavaravalmentaja-blogin Sanna, kodinjärjestysvinkkejä-blogin Tiina ja Facebookista Ammattijärjestäjä - Meri ja Tavarataituri - Nina.

Teidät on haastettu, toteuta haaste blogissa tai somessa.

Ihanaa kesäpäivää! Mikä väri kuvaa parhaiten itseäsi?