5 väriä - somehaaste: Musta ja Valkoinen

22.06.2019

Sain 5 väriä - somehaasteen, josta Miia, Oma Koti Valkoinen - blogissa kertoo; "Kesä on iloisten värien aikaa ja haluan tuoda blogi- ja somemaailmaan ripauksen nostalgiaa starttaamalla 5 väriä -haasteen, jonka ideana on kuvata viisi erilaista kodin, tilan tai pukeutumisen keskipisteessä olevaa väriä viiden eri postauksen muodossa. Haasteen tarkoituksena on innostaa ja inspiroida monipuoliseen värien käyttöön, sekä auttaa havainnoimaan ympäristöään - värejä on ihan kaikkialla kun tarkkaan katsoo." -Miia, OMAKOTIVALKOINEN

Haasteen ensimmäisessä osassa esittelin lilan ja fuksian, jotka elämässäni kuvastavat aika lailla itseäni. Viimeksi esittelin sinisen ja vihreän, jotka kuvastavat sitä, mitä haluan tehdä. Ne kuvastavat minulle luontoa ja hetkessä elämisestä.

Tässä viimeisessä osassa esittelen mustan ja valkoisen, vaikka ne kaikkien mielestä ei ole värejä ollenkaan. Olen tehnyt tätä haastetta omalla tavallani, koska en kirjoita sisustusblogia. Nyt kuitenkin sekä otan sen ylimääräisen kuudennenkin värin ja näytän teille hieman kotiani. Tässä osassa siis musta ja valkoinen kertoo omasta kodistani. Tervetuloa kurkistamaan meille.

Vuosien myötä olen oppinut vähentämään, niin tavaroita kuin hidastamaan muutenkin, olen saanut itselleni uusia harrastuksia. Kuten löytänyt vuosien jälkeen taas ompelun.
Ompelen lapsenlapselleni vaatteita, joissa onkin hieman värejä. Itselleni tekemät vaatteet ovat aika lailla mustavalkoisia, niin kuin pitkälti vaatekaappinikin.

Tässä pieniä pilkahduksia meiltä. Mustaan ja valkoiseen on helppo tuoda väriä kukilla tai värikkäillä tyynynpäällisillä. Mutta nyt on taas pelkistetympää.

Tässä on isoäidiltäni perinnöksi tullut päivänkukka-maljakko. Pidän kovin sen muotokielestä. Maljakko oli kuitenkin vaalean ruskea ja se ei ikinä saanut paikkaa kotoani. Kunnes tajusin, että enemmän se ilahduttaa, kun saan sen pois kaapista, vaikka ihan mattamustan spraymaalin avulla.
Kuvassa oleva pässi oli myös puun värinen. Nyt on uudella värillä päässyt esillekin.

Kannattaa miettiä, miten saa tärkeät esineen esille ja käyttöön?

Se, että onko niillä jotain rahallista arvoa, joka mahdollisesti laskee on mielestäni toisarvoista. Tärkeintähän on nauttia esineistä sekä joka päivästä.

Mitä väriä sinun kotoa löytyy?